Naar het overzicht

Björna van Doren - verzorgende IG

“Ik krijg energie en voldoening door warme zorg te bieden” 

“Als vrijwilliger in het hospice van Anna Ouderenzorg in Geldrop zag ik elke dag hoeveel ik kon betekenen voor bewoners. Sinds 2017 ga ik daar iedere vrijdag naar toe om warme zorg te verlenen.

In 2018 besloot ik de opleiding tot verzorgende IG te volgen, ook bij Anna Ouderenzorg, want dat kende ik al. Hierdoor kan ik echt helpen bij de zorg van bewoners. Om duidelijk te maken dat dit mijn roeping is, zegde ik mijn baan al op voordat ik was toegelaten. Inmiddels ben ik gediplomeerd en werk ik met veel plezier bij Nicasius in Heeze op de afdeling PG. Ik ben nog altijd blij dat ik deze stap zette.”

Steun aan familie verlenen

“20 jaar geleden overleed mijn moeder en ik herinner mij nog goed hoeveel steun mijn vader aan het personeel in het ziekenhuis had. De passie voor de warme zorg werd bij bij het hospice verder aangewakkerd. Na iedere werkdag verliet ik vol energie en met een voldaan gevoel het hospice.”

            Klein gebaar, grote invloed
“Een van die fijne momenten bij het hospice was het brengen van ontbijt. Om wat extra’s te doen, liep ik de tuin in en plukte ik een bloemetje om op het dienblad te zetten. Het gezicht van de bewoner als je zijn kamer dan binnenloopt: een en al blijdschap. Dat vind ik zo mooi.”

Kiezen voor Anna Ouderenzorg

“De complimenten die ik kreeg als vrijwilliger waren een teken hoe de organisatie in elkaar zat. Iedere dienst vertelden collega’s me hoe blij ze met mij waren. En eenmaal bezig met mijn opleiding, bleef iedereen erg betrokken. Was er bijvoorbeeld iets interessants te leren met een nieuwe techniek? Dan riep de verpleging mij erbij zodat ik kon meekijken. Dan weet je dat je goed zit.”

Warme zorg verlenen op iedere afdeling

“Natuurlijk ben ik na mijn opleiding bij Anna Ouderenzorg gebleven. Ik heb gekozen om op een afdeling te gaan werken waar mensen met dementie wonen. De essentie voor mij is om een stukje leven van iemand zo comfortabel mogelijk maken. En een steun zijn voor de familie. Dat doe ik telkens met veel passie en liefde.”

            Wauw-gevoel
“Tijdens mijn opleiding verzorgde ik een demente vrouw. Deze mevrouw had al een jaar niks meer gezegd en keek vooral voor zich uit. Toch kwam ik iedere morgen vrolijk groetend haar kamer binnen. Na een jaar zei ze ineens ‘hallo’ terug. Ik geloofde het bijna niet. Dat gaf zo’n wauw-gevoel. Ik had echt een band met haar opgebouwd. Dat beschrijft precies de essentie waarom ik in de zorg werk.”    

 

 

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden