Meet the team!

Collega’s op pad om de kleine dingen te laten zien die er bij ons toe doen. Werken bij het Anna Ziekenhuis is anders dan waar ook in de zorg. Dat komt door de manier waarop wij het samen doen. Warmte en collegialiteit, korte lijntjes, verantwoordelijkheid en steun, gezien worden, gezelligheid. Die dingen koesteren we met zijn allen. En dat willen onze collega's graag aan iedereen laten zien via het instagram account @team_annaziekenhuis.

Kim

Kim Goudsmits

“Ik ben Kim (35) en ik werk sinds 2005 op de Operatie Kamer (OK) in het Anna Ziekenhuis. Ik heb de opleiding tot Anesthesie-assistent gedaan en die tot Praktijkopleider. Ik werk ook nog op de pre-operatieve screening. Ik heb een passie voor lekker eten en als het even kan, hou ik wel van dansjes doen, of naar een festivalletje gaan.”

Teamplayer: “Ik vind het fijn om ergens bij te horen, in een team werken. Het werk op de OK is intensief. En gelukkig is het alweer heel lang geleden, maar er is ook wel eens iemand overleden. Dan zoeken we elkaar op na de dienst. Of we bellen even. We slepen elkaar er doorheen als het moet, en we maken ook heel veel plezier als het kan.”

OK-party: “We doen veel dingen met het team. Samen weg, of een feestje. Heel de avond dansen met zijn allen, inclusief de medisch specialisten. We zijn bijna een soort animatieteam samen. Ik zing ook in de OK-band Route 83. Als je feest wilt, dan kun je ons altijd bellen.”

DCM0406210908 1000Px X 1000Px

Ambro Slegers

“Ik ben Ambro en ik ben 50 jaar jong. Ik ben getrouwd en we hebben samen een prachtige tweeling, twee meiden van 22. Ik werk als medisch technicus, dat betekent dat mijn collega’s en ik verantwoordelijk zijn voor alle diagnostische patiëntgebonden apparatuur. Ik fiets al bijna 25 jaar iedere dag met plezier naar mijn werk en dat heeft alles te maken met de omgang met mensen. Collegialiteit vind ik heel belangrijk, iedereen in zijn of haar waarde laten. En leuke dingen doen.”

Leuke dingen organiseren. Ik vind het leuk om dingen te organiseren voor collega’s. En ik heb al van alles geregeld. Het Anna gezelligheids-tennistoernooi, de kerstborrel en  in coronatijd de pubquiz. Superleuk. En het is ook fijn dat het gewaardeerd wordt. Een van de bestuursleden kwam me eens persoonlijk bedanken, en zich verontschuldigen dat hij niet bij de kerstborrel kon zijn. Je hoeft niet te komen, als je maar betaalt, heb ik gezegd. Ik vind het mooi dat je zo’n grapje gewoon kunt maken.”

Zelfsturend. “Ik loop overal binnen en ik voel me in het ziekenhuis overal op mijn gemak. Als er iets is weten mensen mij en mijn collega’s ook te vinden. Persoonlijk contact vind ik heel belangrijk. Als collega’s met de handen in het haar zitten, lossen wij het graag op. We regelen alles zelf. We grappen wel eens dat iedereen wel onze leidinggevende wil zijn. Want die hoeft bijna niets te doen. Maar zo is het natuurlijk niet alleen. Wij nemen verantwoordelijkheid, maar we krijgen ook de vrijheid om dat te doen.”

DCM0406210933 1000Px X 1000Px

Joyce van Schoonderwalt

“Hoi! Ik ben Joyce (47), getrouwd met Rob en samen hebben wij drie ontzettend leuke kinderen. Ik werk al 25 jaar als klinisch chemisch analist in het Anna Ziekenhuis. En al die tijd ook voor diverse sportscholen in de regio. Zowel in het ziekenhuis als in de sportschool werk ik in een divers team. Ik vind het heel belangrijk om in een team te werken, zodat we elkaar goed kunnen aanvullen. Voor mij betekent collegialiteit dat we een luisterend oor hebben en voor elkaar klaarstaan.”

Energie voor twee! “Met mensen omgaan is mijn passie, ik wil graag energie overbrengen. In coronatijd heb ik voor de Anna Academie online Zumba en TAE-BO lessen gegeven. Dat was ontzettend leuk om te doen! Maar soms ook lastig omdat ik de deelnemers niet kon zien. Maar wat een leuke situaties heeft het gebracht! Zegt een ‘Anna-collega’ in de kleedkamer: Hee Joyce tot vanavond! Op dat moment geen idee wie deze dame was…😉 Of toen mijn auto vastzat in de sneeuw op het parkeerterrein en collega’s me eruit duwden met de opmerking: kunnen we iets terugdoen voor alle energie die jij ons geeft…”

Klaarstaan. “We hebben best een groot team en natuurlijk wordt er wel eens wat gemopperd. Maar als het moet, dan staan we er voor elkaar. Midden in de nacht als het moet. Geen gezeur. Bijvoorbeeld: ons demiwatersysteem ging kapot waardoor we met jerrycans de grote apparaten moesten bijvullen. Elke 10 minuten één heel vat in een apparaat en dat water moesten we halen in een ander deel van het ziekenhuis. De beveiliging heeft ons geholpen, het Facilitair bedrijf was bezig om het systeem weer aan de gang te krijgen. Eigenlijk niet te doen met het reguliere werk erbij. Ik zie ons nog staan, letterlijk in ons hemd door de hitte… Niemand die klaagde. Dat maakte me trots.”

DCM1604210561 1000X1000

Suus Geerlings 

“Hoi hoi, ik ben Suus (19). Ik volg de opleiding MBO-verpleegkundige en ik loop stage in het Anna ziekenhuis. In de vakanties werk ik ook als helpende in woonzorgcentrum Akert, op afdeling de Zwaan (speciaal voor cliënten met dementie). Ik werk dus bij het Anna én bij Ananz en laat je graag zien hoe het hier achter de schermen is. Een terrasje met vriendinnen of een feestje daar hou ik wel van. En ik kom uit Limburg, dus natuurlijk ook carnaval. Daar kijk ik altijd enorm naar uit!”

De eerste dag. “Mijn eerste dag in het ziekenhuis was natuurlijk best wel spannend. Ontvangst beneden door de opleidingscoördinator, kleren passen, naar de afdeling. En direct op de foto voor de nieuwsbrief. Maar je wordt echt meegenomen door de collega’s. Iedere dag gekoppeld aan iemand anders. En wat ook leuk is: je luncht elke dag met een ander groepje en zo leer je heel snel mensen kennen.”

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden