Vrijwilliger worden?

Kijk hier voor meer info
Aan de slag als vrijwilliger

Heb je hart voor ouderen en wil je graag iets voor een ander betekenen? Word dan vrijwilliger Ananz. Als vrijwilliger lever je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze zorg. Je kunt van alles doen voor onze bewoners. Samen vinden we iets dat bij je past.

Ananz heeft 4 woonzorgcentra, 3 in Geldrop, 1 in Heeze. Daarnaast zoeken we ook regelmatig vrijwilligers voor het hospice in Geldrop.

Bij Ananz werken veel vrijwilligers. Iedere vrijwilliger heeft een persoonlijke begeleider. De vrijwilligerscoördinator zorgt dat alles rond vrijwilligerswerk in goede banen geleid wordt en zij zorgt voor de aansturing van de begeleiders.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent gemiddeld 1 dagdeel per week beschikbaar (ochtend of middag).
 • Je bent gemotiveerd en enthousiast en hebt affiniteit met ouderen.
 • Je bent minimaal 18 jaar. Een maximum leeftijd is er niet, het gaat ons erom dat je je taken goed kunt uitvoeren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je benadert onze cliënten op een correcte, prettige manier.
 • Je bent in goede gezondheid (zowel lichamelijk als psychisch).

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een glimlach van onze bewoners (onbetaalbaar!)
 • Je krijgt een eigen begeleider: iemand met wie je kunt overleggen en die je helpt bij het uitvoeren van je taken. 
 • Je werkt in een team met fijne collega's.
 • Je krijgt trainingen en kunt opleidingen bij de AnnaAcademie volgen.
 • Je krijgt voordeel bij tal van winkels en (sport)organisaties en een kerstattentie.
 • 1x per jaar heb je een etentje met alle vrijwilligers.

We bieden je een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. Maar ook de mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. 

Onze mogelijkheden

Gastvrouw/gastheer

Als gastvrouw/-heer ben je voornamelijk bezig in een van de huiskamers op de verschillende locaties. Je ondersteunt de huiskamerassistente op het gebied van eten en drinken (eventueel zelf koken) en ontspanningsactiviteiten. Dagen en tijden zijn in overleg.

Bezoekvrijwilliger

Als bezoekvrijwilliger word je gekoppeld aan een vaste cliënt om samen met hem/haar activiteiten te ondernemen. Denk aan wandelen, samen een puzzel maken, schaken, koffiedrinken etc.

Maatje voor cliënten met dementie op Akert

In woonzorgcentrum Akert loopt een bijzonder project: Het Momentum. Met Het Momentum koppelen we vrijwilligers aan cliënten met dementie. Hierbij is de individuele geschiedenis van de bewoner het uitgangspunt, we zoeken een vrijwilliger die hierbij aansluit. Dit zit soms in kleine dingen: de liefde voor piano spelen, een werkzaam leven bij Philips, het hebben van een moestuin, samen kijken we naar aanknopingspunten. Meer informatie over Het Momentum lees je op www.ananz.nl/hetmomentum .

Vrijwilliger dagbesteding

Je ondersteunt de medewerker met het halen en brengen van de cliënten, koffie en/of thee schenken en voor een aangename en plezierige omgeving waarin de mensen kunnen genieten van diverse activiteiten.

Vrijwilliger duofiets

Je fietst samen met cliënten die graag naar buiten willen gaan op een fiets, een rondje door Geldrop. Een korte uitleg en instructie over de fiets is verplicht.

Vrijwilliger activiteiten

In een van de locaties van Ananz ondersteun je de activiteitenbegeleider bij diverse activiteiten. Denk aan voorlezen, wandelen, klassieke of populaire muziek, geheugenfitness, creatieve activiteiten, klankschalen etc. Dagen en tijden zijn bespreekbaar. 

Pianist

Je speelt een paar uur als pianist op een locatie, Als je deze ook nog kunt stemmen, ben je helemaal welkom!

Tuinvrijwilligers

Samen met andere vrijwilligers werk je in 1 van de tuinen van de locaties zodat de bewoners volop kunnen genieten van het buiten zijn.

Vrijwilliger intern vervoer Heuvel

Je vervoert en begeleidt cliënten van de afdelingen naar de therapieruimte. Sommigen lopen zelf en anderen maken gebruik van een rolstoel of rollator.

Vrijwilliger grote ontspanningsactiviteiten Berk en Heuvel

Binnen de locaties Berk en Heuvel zijn er iedere maand een aantal ontspanningsactiviteiten, te denken valt aan artiesten, kienen etc. Je vervoert en begeleidt bewoners van diverse afdelingen naar het restaurant/recreatieruimte en assisteert gedurende de activiteit; drankje schenken en zorgen voor een gezellige sfeer.

Vrijwilliger worden?

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Ananz? Laat dan via het formulier jouw gegevens achter. Geef hierbij aan waar jouw voorkeur naar uit gaat. Wij nemen contact met jou op.

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden