Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je een dagje meelopen? Laat je gegevens achter en dan wij bellen jou.
Bel mij

Simone is Verzorgende IG op de CHR-afdeling: “We geven cliënten altijd een warm welkom. Maar hoe graag we ze ook hier zien, we zorgen ervoor dat ze snel weer naar huis kunnen.”

Wat is het mooiste aan jouw werk?

“Dat ik mensen echt kan helpen. Ik geef cliënten een warm welkom en zorg ervoor dat ze weer snel naar huis kunnen. Want hoe fijn we het hier ook voor ze maken: iedereen is toch het liefst thuis. Laatst hielpen we een man van 70 met COVID klachten. Hij kon amper praten en lag alleen maar in bed. Na zeven maanden ging hij lopend naar huis! Geweldig toch?! Of een vrouw die zich na een beroerte met één arm moest kunnen redden. Ze gaat nu met een thuishulp naar huis. Zó mooi dat ze daardoor nog samen met haar man kan zijn.” 

Op welke manier helpt het team van collega’s elkaar?

“Op één dag kun je een opname, een ontslag, een artsenvisite en een MDO-overleg hebben. Flink doorpakken dus. Daarom hebben we een hele duidelijke taakverdeling. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt, waardoor we geen onnodige klusjes uit hoeven te voeren. En zien we elkaar twee keer per dag om te checken hoe alles loopt. Als er iets niet goed gaat, helpen we elkaar of nemen we werk van elkaar over.”

De afdeling is heel dynamisch, hoe ga je daarmee om?

“In het begin was dat echt wennen, maar na een tijdje zag ik de voordelen van een hecht team en duidelijke afspraken. Iedereen kan zichzelf zijn en eerlijke feedback en input geven. Die goede sfeer en de lol die we met elkaar hebben, halen vaak de spanning van het werk af. Zo doen we dat ook met onze cliënten: niet alleen kijken naar wat móet, maar ook naar wat kán. Laatst nog hadden we hier een dame die weer wilde gaan bridgen. We regelde een rolstoeltaxi en daar ging ze. Wat zat zij te stralen!”

Hoe bouw je een band op met je cliënten?

“Door ze te behandelen zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Ik ben me altijd heel bewust van de wensen van anderen. Niet iedereen vindt het leuk als je ’s ochtends heel hard ‘goedemorgen’ roept en de gordijnen opengooit. Via de Anna Academie heb ik een module “onbegrepen gedrag” gevolgd. Toen zag ik ineens waarom een cliënt vaak boos was. Daar kon ik toen iets aan doen. Dat is voor mij zoals zorg zou moeten zijn: echte aandacht voor de mens achter de cliënt.”

 

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden