Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je een dagje meelopen? Laat je gegevens achter en dan wij bellen jou.
Bel mij

Maryvonne kwam van PG en is als Helpende aan de slag gegaan op de Somatiek-afdeling: “Als je mij zou zien, zie je dat ik ga stralen als ik het over mijn werk heb. Het is echt mijn lust en mijn leven.”

Wat is het leukste aan je werk?

“Dat je iets betekent voor mensen. Laatst kwam er een dame in een rolstoel op me af rijden toen ik een paar dagen vrij was geweest. Ze zei dat ze me gemist had en gaf me een stevige knuffel. Dat vind ik echt thuiskomen. Daarna vroeg ze of ik haar die avond in bed wilde leggen. Natuurlijk zeg ik dan “Ja”. Werd zij nog blijer. Ja, dan kan mijn dag niet meer stuk. Want daar doe ik het voor; de dagen van deze mensen zo mooi mogelijk maken.”

Wat doe je als je cliënten niet echt kunt bereiken?

“Luisteren, praten en vragen stellen. Ik heb een cliënt die enorm kan mopperen. Dan pak ik een kop koffie, ga naast hem zitten en vraag “Vertel eens, hoe was het om zeeman te zijn?” Dan zie je hem opklaren en opleven. Gewoon, omdat hij kan praten over vroeger. Over wat hem bezighield. Een paar dagen geleden pakte hij spontaan mijn hand en bedankte hij me. Is toch mooi? Als jij je openstelt voor deze mensen, stellen zij zich open voor jou. Dat kan soms even duren, maar de aanhouder wint.”

Hoe werd je ontvangen door het team?

“Ik kwam binnen als ‘vreemde eend’ vanuit het PG, maar al na een paar dagen voelde het alsof ik hier al jaren werkte. Dat komt doordat het echt een hecht en warm team is hier. Je werkt zo intensief samen dat je bijna alles deelt. De lach én de traan. We doen natuurlijk ons werk serieus, maar we lachen ook wat af. Ook om onszelf. Zoals die ene keer dat ik dacht dat de navel van een cliënt ontstoken was. Bleek ik naar de uitgang van zijn katheter te kijken.”

Hoe ontstaat die warme sfeer denk je?

“Onze teamleidster en zoco’s zijn echt toppers. Zij zeggen altijd: “we praten mét elkaar. Niet óver elkaar”. We kunnen bij elkaar terecht als er iets is en problemen lossen we samen op: hup, schouders eronder en doorpakken. We doen belangrijk werk voor mensen die dat echt verdienen. En we lachen veel samen. Dat is echt belangrijk. Dat alles zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier hierheen ga en met meer energie thuiskom. Ja, ik word echt gelukkig van mijn werk.”

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden