Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je een dagje meelopen? Laat je gegevens achter en dan wij bellen jou.
Bel mij

Cindy is zorgcoördinator en EVV’er op de Somatiek-afdeling: “Ik stel mijn collega’s regelmatig vragen als ‘Wat mis jij?’ en ‘Loop je nog ergens tegenaan?’ Zo maken we samen ons werk leuker en de resultaten beter.”

 

Wat is volgens jou de kracht van de afdeling?

“De extra aandacht die we mensen geven. Een tijdje geleden is op onze afdeling de “De Welzijnsroute” ontstaan. Als we klaar zijn met verzorgen, komt de Helpende Welzijn langs en besteedt extra tijd aan een cliënt. Haren föhnen, samen kleren uitzoeken. Je voelt dat die kleine dingen een groot geluk voor hen betekenen. We doen dit trouwens allemaal niet al te vroeg, want bij ons slapen de mensen nogal graag uit. En ik dacht dat oudere mensen altijd om 7:00 klaarwakker zijn.”

Hoe maak jij je hoofd leeg na een drukke werkdag?

“Ik praat tegen ons “Lief Dagboek”. Dat is een digitaal dagboek waar ik met mijn zoco-collega en teamleidster in schrijf. Alles wat er op een dag gebeurt, staat daarin. Zo schrijf ik het van me af en kom ik tot rust. Bovendien: als het zo voor me staat op het scherm, kan ik het goed analyseren. Op donderdag kletsen we er live over. Als we iets signaleren, pakken we dat meteen op. Ik heb ooit met een heel goed slikmiddel gewerkt. Toen ik voorstelde dit te gaan gebruiken, kreeg ik meteen de reactie “Hartstikke goed, vertel er meer over. Heel fijn dat nieuwe ideeën gewaardeerd worden.”

Welke les neem jij mee in jouw rol als zoco?

“Ga boven de situatie staan. Niet als baas. Maar bijna als toeschouwer. Zet je gevoel opzij en kijk wat er écht speelt. Zonder oordeel. Stel vragen als “Wat doet het met je?” en “Wat zou jij doen?”. Vraag eerst om de mening van een ander voordat je zelf iets inbrengt. Dat vind ik belangrijk. En mijn mening telt hier gelukkig echt. We kunnen hier veel van elkaar leren. Van manieren om iets beter te doen tot begrijpen hoe mensen denken.”

Op welke manier geef jij cliënten een goed gevoel?

“Vaak doe ik dat door ze af te leiden. Een tijdje terug moest er bij een cliënt een tand uit. Haar man was nog zenuwachtiger dan zij zelf. Toen ik een paar foto’s van mijn zoontje liet zien, begonnen we daarover te kletsen. Voor hij het door had, was het al gebeurd. Ideaal. Nog een voorbeeld: op onze afdeling lopen een paar echte voetbalfanaten rond. Mijn collega kwam met het idee een poule op te zetten. Samen met de bewoners hebben we een wedstrijdbord gemaakt. Om de stand bij te houden. Echt mooi, hoe we samen activiteiten organiseren en het grote plezier bij de cliënten zien. Dan loop ik ook te stralen van oor tot oor.”

 

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden