Meet the team!

Collega’s op pad om de kleine dingen te laten zien die er bij ons toe doen. Werken bij het St. Anna Ziekenhuis is anders dan waar ook in de zorg. Dat komt door de manier waarop wij het samen doen. Warmte en collegialiteit, korte lijntjes, verantwoordelijkheid en steun, gezien worden, gezelligheid. Die dingen koesteren we met zijn allen. En dat willen onze collega's graag aan iedereen laten zien via het instagram account @team_annaziekenhuis.

Kim

Kim Goudsmits

“Ik ben Kim (35) en ik werk sinds 2005 op de Operatie Kamer (OK) in het St. Anna Ziekenhuis. Ik heb de opleiding tot Anesthesie-assistent gedaan en die tot Praktijkopleider. Ik werk ook nog op de pre-operatieve screening. Ik heb een passie voor lekker eten en als het even kan, hou ik wel van dansjes doen, of naar een festivalletje gaan.”

Teamplayer: “Ik vind het fijn om ergens bij te horen, in een team werken. Het werk op de OK is intensief. En gelukkig is het alweer heel lang geleden, maar er is ook wel eens iemand overleden. Dan zoeken we elkaar op na de dienst. Of we bellen even. We slepen elkaar er doorheen als het moet, en we maken ook heel veel plezier als het kan.”

OK-party: “We doen veel dingen met het team. Samen weg, of een feestje. Heel de avond dansen met zijn allen, inclusief de medisch specialisten. We zijn bijna een soort animatieteam samen. Ik zing ook in de OK-band Route 83. Als je feest wilt, dan kun je ons altijd bellen.”

Lieke

Lieke Chamboné

“Hallo allemaal. Ik ben Lieke, Ik ben 21 jaar oud en ik werk in het St. Anna Ziekenhuis op de afdeling Heelkunde. Mijn hobby’s zijn dansen, leuke dingen doen met vrienden en familie. Voor @team_annaziekenhuis maak ik graag foto’s om leuk te bewerken, op het werk en van mijn studie HBO Verpleegkunde.”

Overal welkom: “Ik werk nu vast op de afdeling Heelkunde, maar daarvoor was ik flexer. Dan leer je iedereen kennen. Het is altijd leuk om ergens te komen als je met open armen wordt ontvangen. Ook nu weer. Zo’n leuk team. Het is nooit alleen maar werk, we maken het ook leuk.”

Beste werk-herinnering: “Vier nachten op een rij dienst met hetzelfde groepje meiden. We moesten allemaal studeren, toetsen maken. Pittig wel! Maar we hebben het samen gedaan. De een het theorieboek open, de ander de toets. We zijn door de nachten heen gevlogen. En we hebben het allemaal gehaald.”

Joshua

Joshua de Greef

“Mijn naam is Joshua de Greef. Ik ben 24 en ik werk vanaf 14 december 2020 op de Spoedeisende hulp. Ik woon over de grens, in Lommel. Mijn werk is mijn passie en daar doe ik alles voor. Als ik niet aan het werk ben, vind je me in de fitness, ga ik wandelen in het bos of de hort op met vrienden.”

Een goed begin… “Ken je het winkeltje bij de ingang van het Anna? Ik kan me nog precies herinneren dat ik kwam solliciteren in het Anna, en dat ik dacht: het ruikt hier helemaal niet naar ziekenhuis, maar naar koffie en appeltaart. En dan de piano erbij. Helemaal goed.”

Maak me wakker voor: "Alles wat met werk te maken heeft. Als iemand er niet uitkomt met de Optiflow, of iets anders. Maar het liefst een ZIROP. Klaarstaan voor collega’s en patiënten helpen in tijden van nood, dat fascineert me. En ik vind zo’n oefening zelf ook geweldig. Tussen het serieuze werken door is er bij ons altijd tijd voor een grapje met elkaar.”

Annet

Annette van Tiggelen

“Ik heet Annette (44), maar iedereen noemt me Annetje. In 1999 ben ik begonnen bij het Anna, als doktersassistente op de poli Longgeneeskunde. Ik ben tussendoor ook nog gedetacheerd als praktijkverpleegkundige bij twee huisartsenpraktijken, maar ik bleef het ziekenhuis missen. Ik werk nu op de Functieafdeling, met als specialisaties cardiologie en endoscopie. In mijn vrije tijd ga ik fitnessen of wielrennen, en ik lees graag een goed boek”.

Beste teamuitje: “Met 7 dames naar Bologna in Italië. ‘s Ochtends vroeg gevlogen en bij aankomst een wijntje in de zon op een terras. We hadden een hele verdieping voor onszelf, precies in een straat vol cafeetjes. Als iemand ernaar vraagt zeggen we nu: what happens in Bologna stays in Bologna.”

Trots op team: “Tijdens de cao-onderhandelingen heb ik de actiedag mee-georganiseerd. Het was mooi dat we daar zo voor elkaar stonden, met muziek, trommels en vlaggen. Op een positieve manier, met respect voor de patiënten. We kregen hiervoor van de Raad van Bestuur ook een mooi compliment.”

DCM1604210508 1000X1000

Marjolein Brouwers

“Mijn naam is Marjolein (38) en ik werk op de steriele opdek van de OK in het St. Anna Ziekenhuis. Ik heb vroeger een grafische opleiding gedaan, maar toen ik een keer mijn kruisband scheurde en in het Anna kwam, kreeg ik interesse in de zorg en ben ik geswitcht. Nog niet zo lang geleden ben ik er een jaartje uit geweest om helemaal voor de kunst te gaan. Maar ik miste het werk en de collega’s, dus ben ik er weer. De sfeer op de OK is superfijn, dat ga ik laten zien!”

Wat is het belangrijkst? “Ik denk dat je collega’s misschien nog wel belangrijker zijn dan het werk dat je doet. Ik heb dus een jaar vrijaf genomen om me helemaal te focussen op mijn kunst en om daar workshops in te geven, maar ik miste mijn collega’s echt. Daarom ben ik terug. Met een van heb ik zelfs een rondreis gemaakt door Nieuw-Zeeland en Australië. Ze was toen niet eens een echte vriendin eigenlijk. Het idee ontstond gewoon op het werk. Dat zegt toch wel iets!”

Collega’s of kunst? “Ik hoef niet te kiezen! Ik werk parttime en de rest van de week in mijn atelier. Ik heb op de OK een muurschildering mogen maken, gewoon in werktijd. Daar krijg ik superleuke reacties op, en nu wil iedereen wel een schildering op de muur. Ik heb er al 3 gemaakt, onder andere voor de anesthesie en de planners. Ik heb zelfs al verzoeken van collega’s uit andere ziekenhuizen, en mensen uit Geldrop die willen komen kijken in het Anna-atelier.”

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden