Naar het overzicht

Vera Cornelissen – verpleegkundige

“Sinds een half jaar werk ik als gediplomeerd verpleegkundige in het St. Anna ziekenhuis. In het begin vond ik al die uitdagingen spannend, maar gelukkig kreeg ik de ruimte om dit aan te geven. Het team staat altijd voor je klaar als je hulp nodig hebt. Ik ben blij dat ik mij kan blijven ontwikkelen en veel kan leren. Over een paar maanden ga ik de scholing longgeneeskunde volgen. Uiteindelijk wil ik ook mijn diploma HBO-V halen. Fijn dat zoiets mogelijk is in het Anna.”

Mijn functie

"Als verpleegkundige op de afdeling longgeneeskunde kan ik veel verpleegkundige handelingen verrichten en kom ik in aanraking met technieken als de optiflow en de thoraxdrain. Onze patiënten zijn meestal oudere mensen met complexe problemen. Je ziet ook aan de patiënten dat er iets met ze is: die typische COPD-patiënt haal je er zo uit. En daar komt ook mijn motivatie weer terug. Al sinds ik kan praten, wil ik verpleegkundige worden. Mensen helpen en beter maken… Dat blijft."

Mijn afdeling

"Ik vind het fijn dat leren zo centraal staat in het Anna. Wij hebben sinds kort ‘leerkamers’: Daar zorgen 1ste, 2de, 3de en 4de jaars studenten voor het grootste deel de patiëntenzorg en wij als verpleegkundigen coachen met de handen op de rug de studenten. Dat ik als jong gediplomeerde al zoveel verantwoordelijkheid heb, dat is best bijzonder.
Ik ga met heel veel plezier naar het werk. Wij hebben een team met veel jonge verpleegkundigen. Het is echt gezellig en we lachen ook veel met elkaar. We spreken zelfs buiten werktijd met elkaar af. Fijn dat hier professioneel en informeel samen kunnen gaan."

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden