Naar het overzicht

Joshua de Greef - verpleegkundige spoedeisende hulp

Van algemeen verpleegkundige naar verpleegkundige spoedeisende hulp: Joshua de Greef gaat zijn droom achterna

“Wat voor mij een werkdag is, kan voor mensen de verschrikkelijkste dag uit hun leven zijn. Dan wil ik er zijn om ze te helpen. Dé reden dat ik al vanaf mijn zestiende als verpleegkundige bij het Anna Ziekenhuis werk. Mijn droom: ambulanceverpleegkundige worden. Om die te verwezenlijken ben ik onlangs gestart als verpleegkundige spoedeisende hulp. Werken bij het Anna voelt als thuiskomen.”

Verpleegkundige spoedeisende hulp of IC

“Om als ambulanceverpleegkundige aan de slag te kunnen, moet ik eerst ervaring opdoen. Dat kan als verpleegkundige op de intensive care of op de spoedeisende hulp. Ik koos voor het laatste omdat ik het idee heb dat ik samen met de specialist kan onderzoeken waar de klachten van een patiënt bij passen. Vinden we dan een diagnose die je vermoedens bevestigen geeft dat voldoening. Het klinische redeneren is echt iets wat bij mij past.”

Leren op werkvloer

“Een werkdag op de spoedeisende hulp is nooit hetzelfde. Er kan van alles binnenkomen: van jong tot oud en van kleine verwondingen tot grote breuken. En het ene uur loop ik de benen onder mij vandaan. En vervolgens is het rustig en heb ik nog meer de tijd aan de opleiding te werken. Als verpleegkundige spoedeisende hulp heb ik bovendien direct te maken met de specialist. Is hij of zij er niet terwijl er een probleemsituatie is? Dan is het aan mij vooruit te denken zodat de specialist uiteindelijk alle nodige gegevens heeft. Dat doe je altijd in teamverband. Dat maakt het werk zo leerzaam en boeiend.”

Sociaal ziekenhuis

“Ik zie het ziekenhuis bijna als mijn tweede huis. Iedereen staat altijd voor je klaar en je kunt bij iedere afdeling, specialist of verpleegkundige terecht voor vragen. Door de kleinschaligheid zijn de lijntjes erg kort. En binnen mijn hechte team heb ik ook echt vrienden gevonden.”

Schakelen met collega’s

“Doordat je zo gemakkelijk schakelt met collega’s, wordt ook ieders expertise optimaal benut. Ik weet bijvoorbeeld precies wie ik moet benaderen voor een vraag over cardiologie. Elke collega heeft specifieke kwaliteiten waarmee hij of zij bijdraagt aan het gemeenschappelijke doel. De allerbeste patiëntenzorg bieden.”

Toekomstplannen na verpleegkundige spoedeisende hulp

“Het einddoel is nog steeds ambulanceverpleegkundige worden. Daarvoor haal ik het komende jaar mijn diploma als verpleegkundige spoedeisende hulp. En dankzij de zelfstandigheid en assertiviteit die ik bij het Anna leer, denk ik dat ik na een paar jaar werken op de spoedeisende hulp klaar ben om te solliciteren voor ambulanceverpleegkundige.”

 

Ga ook aan de slag in een hecht team binnen het Anna Ziekenhuis.

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden