Meet the team!

Collega’s op pad om de kleine dingen te laten zien die er bij ons toe doen. Werken bij Anna Ouderenzorg is anders dan waar ook in de zorg. Dat komt door de manier waarop wij het samen doen. Warmte en collegialiteit, korte lijntjes, verantwoordelijkheid en steun, gezien worden, gezelligheid. Die dingen koesteren we met zijn allen. En dat willen onze collega's graag aan iedereen laten zien via het instagram account @team_annaouderenzorg.

Corina (1)

Corina Vossen

“Ik ben de 36-jarige moeder van twee meiden en een echt spelletjes-mens. Ik ben Verzorgende IG en Ergocoach bij het  Centrum voor herstel en revalidatie van Anna Ouderenzorg, locatie Heuvel. Af en toe vind je me ook op het Eerstelijns Verblijf in het ziekenhuis. Dat is super gevarieerd. En ik vind het altijd een mooie uitdaging om cliënten op de been te krijgen, zodat ze weer naar huis kunnen.”

Collegialiteit is… “Voor elkaar klaarstaan, samenwerken en elkaar helpen. Maar ook plezier maken. Of juist steun geven. Bijvoorbeeld toen ik mijn hond moest laten inslapen. Dat je collega’s je dan allemaal appjes sturen en een luisterend oor bieden. Dat geeft me een heel warm gevoel.”

Goed gevoel: “Als mensen weer tevreden naar huis gaan. Dat lukt in ons werk natuurlijk niet altijd. Maar het is altijd een goed gevoel als we met zijn allen; inclusief de artsen, fysio, ergotherapeuten etc. iemand écht kunnen helpen. Ons team is veel groter dan de verzorgenden alleen.”

Pret-app: “Je moet samen plezier maken. Elkaar in de maling nemen, of een goede grap uithalen, dat hoort erbij. Bijvoorbeeld een foto van de leidinggevende die de wc-poetst om te helpen, die moet natuurlijk gedeeld worden. Daar hebben we een speciale pret appgroep voor.”

Derk

Derk Bergmans

“Mijn naam is Derk Bergmans (42) en samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik in Asten. Ik werk sinds 2 jaar bij Anna Ouderenzorg Berkenheuvel, op afdeling Leeuwerik, als Eerste Verantwoordelijke Verzorgende (EVV-er). Ik wil positiviteit uitstralen, laten zien hoe leuk ons werk is en dat we met elkaar en met de bewoners veel moeten lachen in de zorg." 

Typisch Derk: “Iedere dag begint met een lach. We komen ‘s ochtends altijd even bij elkaar. Kopje koffie, muziekje aan. En als er dan toch iemand zuchtend binnenkomt, zeg ik altijd: ga maar even naar kamer 10. Die mevrouw lacht altijd. Ben je zo weer vrolijk.”

Teamprestatie: “Een meneer wilde heel graag naar huis, maar dat kon eigenlijk niet. Samen hebben we het tóch mogelijk gemaakt: thuis gaan kijken, plan voor aanpassingen gemaakt, verbouwing geregeld. Met zijn allen: mijn collega’s, de ergotherapeut en de fysio, de arts en zelfs een zorgmakelaar. Daar ben ik echt trots op!”

DCM1604210630 1000X1000

Madelon Aendekerk

Hallo, ik ben Madelon. Ik ben 32 jaar en ik werk op afdeling Merel als Verzorgende IG en EVV’er. Ik woon in het prachtige Limburg samen met mijn vriend en onze zoon van 2,5 jaar. Het is heel leuk om op afdeling Merel te werken en daar wil ik iedereen graag een inside view van geven. Daarom doe ik mee aan Team Anna Ouderenzorg!

Intieme momenten. “Een tijdje terug was er een mevrouw overleden. Toen we bij elkaar kwamen kregen we het idee om met zijn allen de laatste verzorging te doen in plaats van met zijn tweeën. Dat hebben we gedaan. Muziek van Nana Mouskouri erbij die zij mooi vond. Voor ons was het ook een manier om samen afscheid te nemen. Het was zo fijn om dat intieme moment te delen. Mensen zeggen wel eens: “Jullie zijn net een familie met die mensen”. En zo is het ook.”

Fouter dan fout. “Een van de grappigste herinneringen die ik heb is nota bene aan het afscheid van een collega. We organiseerden een borrelavond in Heerenhuys23 in Geldrop, dat is de stamkroeg van onze afdeling. We hebben gedanst, geborreld, gekletst en gelachen. Er was een hilarische quiz. Kortom: alles wat fout is en helemaal over de top. Heerlijk!”

Manon

Manon Spieringhs

“Mijn naam is Manon (24) en ik werk als Verzorgende IG bij Anna Ouderenzorg, op locatie Heuvel, afdeling Merel (Somatiek). Ik woon sinds kort samen. Ik hou heel erg van leuke dingen doen met mijn vriendinnen: uit eten of naar een festival. Maar het liefst van allemaal ga ik op reis, bijvoorbeeld naar Azië.”

Kleine dingen: “Collegialiteit zit voor mij vaak in de kleine dingen. Iets voor elkaar over hebben. Wij lossen bijna alles onder elkaar op. Een dienst overnemen of als iemand wat extra tijd nodig heeft voor een cliënt. Zulke dingen.”

Mooie herinnering: “Toen een collega vertrok, hebben we haar na de laatste nachtdienst samen verrast met een ontbijt. We zijn allemaal om 6:30 gekomen. Iemand had broodjes meegenomen, een ander jus d’orange en beleg. Het was vroeg, maar heel gezellig.”

DCM1604210531 1000X1000

Björna van Doren

“Ik ben Bjӧrna (42) en ik werk als verzorgende IG bij Nicasius. Ik ben in 2017 begonnen als vrijwilliger in het hospice. Daar ben ik nog steeds iedere vrijdag. Ik vond het zo bijzonder dat ik dacht: ik wil in de zorg werken. Ik heb mijn baan in de horeca en als grafisch vormgever opgezegd, en ben als leerling begonnen bij Anna Ouderenzorg. In november 2020 heb ik mijn opleiding afgerond, maar ik wil eigenlijk alweer aan de volgende beginnen: leerling-verpleegkundige, zodat ik straks officieel in het hospice kan werken.”

Warme zorg. “Dat woord gebruik ik heel vaak. In het hospice heb ik geleerd hoeveel we voor mensen kunnen betekenen. We hadden een keer een meneer die al 22 jaar samen met zijn vriendin was, maar nooit getrouwd. Met zijn allen hebben we hun huwelijk geregeld. Ik met mijn horeca-ervaring, Gerard van de Gasterij voor de catering en collega’s die decoratie van huis mee hadden gebracht om alles aan te kleden. Verpleegkundigen, vrijwilligers, teamleiders; iedereen deed mee. Zoiets moois maak je misschien wel nooit meer mee.”

Zorg voor elkaar. “Ik woon vlakbij Anna Ouderenzorg. Bij Berkenheuvel maak ik graag gebruik van de mooie kantoortuin wanneer ik in alle rust wil werken aan scholingen of andere werkzaamheden. Die kantoortuinen zijn leuk, want op die manier ontmoet je ook collega’s die je tijdens een normale dienst nooit zou tegenkomen. En dat is goed voor je netwerk. Ik kan het iedereen aanraden. Bovendien wordt er goed voor je gezorgd, want er is altijd wel iemand die af en toe een kopje koffie komt brengen. Je moet ook een beetje voor elkaar zorgen!”

DCM0406210878 1000Px X 1000Px

Suus Geerlings

“Hoi hoi, ik ben Suus (19). Ik volg de opleiding MBO-verpleegkundige. In de vakanties werk ik als helpende in woonzorgcentrum Akert, op afdeling de Zwaan (speciaal voor cliënten met dementie). Én ik loop stage in het St. Anna ziekenhuis. Ik werk dus bij het Anna én bij Anna Ouderenzorg en laat je graag zien hoe het hier achter de schermen is. Een terrasje met vriendinnen of een feestje daar hou ik wel van. En ik kom uit Limburg, dus natuurlijk ook carnaval. Daar kijk ik altijd enorm naar uit!”

Samen een feestje maken. “Zo is het precies. Zelfs in corona-tijd maakten we er bij Akert samen iets leuks van. In corona-pakken de polonaise, op 1,5 meter, door de gang. En zingen met de bewoners. Ik ben veruit de jongste, dus ze noemen met ‘t kindje, maar ik ken best wel wat liedjes van vroeger. Dus als ik binnenkom, dan zing ik: “Annie…” En dan volgen ze in koor: “hou jij mijn tassie even vast!”

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden