Meet the team!

Collega’s op pad om de kleine dingen te laten zien die er bij ons toe doen. Werken bij Ananz is anders dan waar ook in de zorg. Dat komt door de manier waarop wij het samen doen. Warmte en collegialiteit, korte lijntjes, verantwoordelijkheid en steun, gezien worden, gezelligheid. Die dingen koesteren we met zijn allen. En dat willen onze collega's graag aan iedereen laten zien via het instagram account @team_ananz.

Corina (1)

Corina Vossen

“Ik ben de 36-jarige moeder van twee meiden en een echt spelletjes-mens. Ik ben Verzorgende IG en Ergocoach bij het  Centrum voor herstel en revalidatie van Ananz, locatie Heuvel. Af en toe vind je me ook op het Eerstelijns Verblijf in het ziekenhuis. Dat is super gevarieerd. En ik vind het altijd een mooie uitdaging om cliënten op de been te krijgen, zodat ze weer naar huis kunnen.”

Collegialiteit is… “Voor elkaar klaarstaan, samenwerken en elkaar helpen. Maar ook plezier maken. Of juist steun geven. Bijvoorbeeld toen ik mijn hond moest laten inslapen. Dat je collega’s je dan allemaal appjes sturen en een luisterend oor bieden. Dat geeft me een heel warm gevoel.”

Goed gevoel: “Als mensen weer tevreden naar huis gaan. Dat lukt in ons werk natuurlijk niet altijd. Maar het is altijd een goed gevoel als we met zijn allen; inclusief de artsen, fysio, ergotherapeuten etc. iemand écht kunnen helpen. Ons team is veel groter dan de verzorgenden alleen.”

Pret-app: “Je moet samen plezier maken. Elkaar in de maling nemen, of een goede grap uithalen, dat hoort erbij. Bijvoorbeeld een foto van de leidinggevende die de wc-poetst om te helpen, die moet natuurlijk gedeeld worden. Daar hebben we een speciale pret appgroep voor.”

Derk

Derk Bergmans

“Mijn naam is Derk Bergmans (42) en samen met mijn vrouw en twee zonen woon ik in Asten. Ik werk sinds 2 jaar bij Ananz Berkenheuvel, op afdeling Leeuwerik, als Eerste Verantwoordelijke Verzorgende (EVV-er). Ik wil positiviteit uitstralen, laten zien hoe leuk ons werk is en dat we met elkaar en met de bewoners veel moeten lachen in de zorg." 

Typisch Derk: “Iedere dag begint met een lach. We komen ‘s ochtends altijd even bij elkaar. Kopje koffie, muziekje aan. En als er dan toch iemand zuchtend binnenkomt, zeg ik altijd: ga maar even naar kamer 10. Die mevrouw lacht altijd. Ben je zo weer vrolijk.”

Teamprestatie: “Een meneer wilde heel graag naar huis, maar dat kon eigenlijk niet. Samen hebben we het tóch mogelijk gemaakt: thuis gaan kijken, plan voor aanpassingen gemaakt, verbouwing geregeld. Met zijn allen: mijn collega’s, de ergotherapeut en de fysio, de arts en zelfs een zorgmakelaar. Daar ben ik echt trots op!”

Astrid

Astrid van Lier

“Ik ben Astrid, 23 jaar en ik werk bij Ananz bij het Centrum voor Herstel en Revalidatie (CHR) als Verpleegkundige en op het Eerstelijns Verblijf (ELV) als EVV-er. In mijn vrije tijd ben ik druk met mijn eigen mini-dierentuin, mijn moestuin en ben ik graag bij vrienden en familie. Ik vind het fijn dat we zelfstandig mogen werken. En dat onze mening telt. Ik verveel me nooit en dat wil ik graag laten zien.”

Gezellig: “Tijdens het werk zoeken we elkaar vaak op voor een gezellig momentje, ook al is het hier vaak hollen. Even samen iets drinken of gewoon een korte babbel. Dat kan ook prima terwijl we aan het werk zijn. Bij het opruimen bijvoorbeeld of tijdens de overdracht.”

Trots op team: “Met zijn allen hebben we de ELV op de rit geholpen. Collega Margo en ik zijn daar de EVV-ers. Zij met haar rugzak vol ervaring en ik als jonkie vullen elkaar perfect aan. We hebben een heel zorgplan gemaakt en collega’s geïnstrueerd. Iedereen een eigen taak. En nu hebben we weer 10 bedden beschikbaar. Daar ben ik trots op. En het is leuk dat collega’s ons samen als team 'senior en junior' noemen.

 

Isa Def

Isa Verrijt

“Hoi allemaal! Ik ben Isa (28) en ik kom uit Geldrop. Ik zit ik in het laatste leerjaar van de opleiding BBL Verzorgende IG en ik werk bij Ananz, op locatie Nicasius Somatiek. In mijn vrije tijd vind je me vaak op het hockeyveld of ga ik graag een balletje slaan op de tennisbaan.”

Collegialiteit: “Dat kan voor mij iets heel kleins zijn. Bijvoorbeeld als iemand niet kan werken omdat de kinderen ziek zijn. Dat je dan zonder vragen elkaars dienst overneemt. Of dat je elkaar gewoon belt: kan ik je ergens mee helpen?”

Blij voor mij: “Mijn collega’s zijn super betrokken bij mijn school. Iedereen wil altijd helpen. Toen ik een keer een beetje achter liep, kreeg ik de hele dag appjes met tips en telefoontjes. Ze waren volgens mij nog blijer dan ikzelf toen ik weer bij was.”

Esmee

Esmee Verwimp

“Ik ben Esmee Verwimp en ik ben 19 jaar oud. Ik zit in het 3e leerjaar van de opleiding MBO Verpleegkundige aan het Summa College. En ik werk in het weekend, ‘s-avonds en tijdens vakanties als Helpende bij Nicasius in Heeze. Na mijn opleiding wil ik eigenlijk iets met psychiatrie doen. Maar in de tussentijd steek ik hier iedere dag iets op.”

Pauzemomentjes: “Het mooist zijn vaak de kleine momentjes met collega’s. Een appje als je ziek bent. In de pauze even je ei kwijt kunnen bij elkaar. Of juist enorm lachen om de dingen die je allemaal meemaakt. Dat is niet vanzelfsprekend, maar wel heel fijn.”

Samen het verschil maken: “We hadden een echtpaar dat een maand lang gescheiden in quarantaine moest door corona. Toen ze elkaar weer mochten zien hadden mijn collega’s er echt een feestje van gemaakt, met muziek en een lekker ontbijtje. Iedereen stond te klappen. Dan ben ik echt trots op mijn collega’s”.

Manon

Manon Spieringhs

“Mijn naam is Manon (24) en ik werk als Verzorgende IG bij Ananz, op locatie Heuvel, afdeling Merel (Somatiek). Ik woon sinds kort samen. Ik hou heel erg van leuke dingen doen met mijn vriendinnen: uit eten of naar een festival. Maar het liefst van allemaal ga ik op reis, bijvoorbeeld naar Azië.”

Kleine dingen: “Collegialiteit zit voor mij vaak in de kleine dingen. Iets voor elkaar over hebben. Wij lossen bijna alles onder elkaar op. Een dienst overnemen of als iemand wat extra tijd nodig heeft voor een cliënt. Een collega in de keuken maakt als ik kom speciaal de soep zonder ballen, omdat ik vegetarisch ben. Zulke dingen.”

Mooie herinnering: “Toen een collega vertrok, hebben we haar na de laatste nachtdienst samen verrast met een ontbijt. We zijn allemaal om 6:30 gekomen. Iemand had broodjes meegenomen, een ander jus d’orange en beleg. Het was vroeg, maar heel gezellig.”

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden