Naar het overzicht

Björna van Doren - leerling verzorgende IG

“Ik krijg energie en voldoening door warme zorg te bieden” 

“Als vrijwilliger in het hospice van Ananz in Geldrop zag ik elke dag hoeveel ik kon betekenen voor bewoners. Sinds 2017 ga ik daar iedere vrijdag naar toe om warme zorg te verlenen.

In 2018 besloot ik de opleiding tot verzorgende IG te volgen, ook bij Ananz, want dat kende ik al. Hierdoor kan ik echt helpen bij de zorg van bewoners. Om duidelijk te maken dat dit mijn roeping is, zegde ik mijn baan al op voordat ik was toegelaten. Nu zit ik alweer in het laatste deel van mijn opleiding en ben ik nog altijd blij dat ik 3 jaar geleden deze stap zette.”

Steun aan familie verlenen

“20 jaar geleden overleed mijn moeder en ik herinner mij nog goed hoeveel steun mijn vader aan het personeel in het ziekenhuis had. De passie voor de warme zorg werd bij bij het hospice verder aangewakkerd. Na iedere werkdag verliet ik vol energie en met een voldaan gevoel het hospice.”

            Klein gebaar, grote invloed
“Een van die fijne momenten bij het hospice was het brengen van ontbijt. Om wat extra’s te doen, liep ik de tuin in en plukte ik een bloemetje om op het dienblad te zetten. Het gezicht van de bewoner als je zijn kamer dan binnenloopt: een en al blijdschap. Dat vind ik zo mooi.”

Kiezen voor Ananz

“De complimenten die ik kreeg als vrijwilliger waren een teken hoe de organisatie in elkaar zat. Iedere dienst vertelden collega’s me hoe blij ze met mij waren. En eenmaal bezig met mijn opleiding, bleef iedereen erg betrokken. Was er bijvoorbeeld iets interessants te leren met een nieuwe techniek? Dan riep de verpleging mij erbij zodat ik kon meekijken. Dan weet je dat je goed zit.”

Warme zorg verlenen op iedere afdeling

“Als je vraagt welke zorgafdeling mijn voorkeur heeft, kan ik daar geen antwoord op geven. De essentie voor mij is om een stukje leven van iemand zo comfortabel mogelijk maken. En een steun zijn voor de familie. Dat doe ik telkens met veel passie en liefde.”

            Wauw-gevoel
“Tijdens mijn opleiding verzorgde ik een demente vrouw. Deze mevrouw had al een jaar niks meer gezegd en keek vooral voor zich uit. Toch kwam ik iedere morgen vrolijk groetend haar kamer binnen. Na een jaar zei ze ineens ‘hallo’ terug. Ik geloofde het bijna niet. Dat gaf zo’n wauw-gevoel. Ik had echt een band met haar opgebouwd. Dat beschrijft precies de essentie waarom ik in de zorg werk.”    

De toekomst

“Op welke afdeling ik ga werken na mijn opleiding weet ik nog niet. Zolang ik ergens zit waar ik mezelf kan zijn en vanuit mijn passie kan zorgen, ben ik tevreden. En die kans geeft Ananz mij. Ik krijg de vrijheid zelf te ontdekken wat bij mij het beste past.”

 

 

Op de hoogte blijven van vacatures?

Meld je aan voor onze JobAlert. Je krijgt automatisch een bericht als er een interessante baan is voor jou.

Aanmelden